ΔΗΜΟΣ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Παρασκευή, 18 Μαΐου 2012

ΕΥΡΩΠΗ : ΧΘΕΣΙΝΗ ΜΑΣ ΕΛΠΙΔΑ, ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΜΑΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ...Αν γυρίσουμε κάποιες δεκαετίες πίσω, τότε που μόλις είχε λήξει ο πόλεμος, παρά την φρίκη του, οι γονείς μας και οι παππούδες μας δεν έμειναν να κλαίνε πάνω από τις στάχτες και τ΄ αποκαΐδια.
Αμέσως ανασκουμπώθηκαν, πήραν την ζωή στα χέρια τους και πάλεψαν με πείσμα μέσα από τις δύσκολες συνθήκες της εποχής.
Ο ιδιωτικός τομέας άρχισε να παράγει έργο σε όλους τους τομείς. Στην γεωργία, στην κτηνοτροφία, στο εμπόριο, στην βιομηχανία, στην εμπορική ναυτιλία.
Στον τομέα του κράτους, μέσα από το ΚΕΑ (Κρατικό Εργοστάσιο Αεροσκαφών) το Ελληνικό δημιουργικό δαιμόνιο έφτιαξε δεκαπέντε περίπου πολεμικά αεροπλάνα της εποχής, πράγμα απαράδεκτο για τις «συμμαχικές» μας προδιαγραφές…
Στον ιδιωτικό τομέα, μερακλήδες επιχειρηματίες έφτιαξαν πρωτοποριακές για την εποχή πετρελαιομηχανές με τις οποίες κάλυψαν τις ανάγκες της εσωτερικής αγοράς και επεκτάθηκαν σε εξαγωγές.( Μαρκότσης, Αποστολίδης κλπ)
Φαρμακοβιομηχανίες όπως η ΧΡΩΠΕΙ, απασχολούσαν χιλιάδες εργάτες και κάλυπταν τις ανάγκες μας σε φάρμακα  .
Μεταλλεία,  προσέφεραν εργασία σε χιλιάδες εργάτες.
Τά ναυπηγεία μας είχαν αλματώδη ανάπτυξι και επεκτάθηκαν και σε κατασκευές πολεμικών πλοίων, όπως αρματαγωγών, πυραυλακάτων, φρεγατών κλπ.
Μία βιομηχανία αναπτυσσόμενη στον τομέα τον αμυντικό, στις διάφορες κατασκευές και από τις μεγαλύτερες τσιμεντοβιομηχανίες τού κόσμου.
Οι εθνικές αερογραμμές δηλαδή η Ολυμπιακή Αεροπορία, μία από τις δέκα μεγαλύτερες και ασφαλέστερες στον κόσμο.
Πάντα πρώτοι, υπήρξαμε στον εμπορικό στόλο σε παγκόσμιο επίπεδο.
Αναπτύξαμε τον τουρισμό.
Αναπτύξαμε βιομηχανικές περιοχές σε διάφορες πόλεις της χώρας προσφέροντας συνθήκες εργασίας και αξιοπρεπείς μισθούς.
Όλη αυτή η δραστηριότης, καθόριζε τους υψηλούς ρυθμούς ετησίας αναπτύξεως και είχε αποτυπωθεί σ΄ένα από τα πλέον ισχυρά και αξιόπιστα νομίσματα στον κόσμο, την δραχμή!
Μέχρι το τέλος της δεκαετίας τού1970, η χώρα είχε ελάχιστα εθνικά χρέη και μία αλματώδη άνοδο η οποία την είχε εντάξει σε μία από τις είκοσι ευημερούσες χώρες τού πλανήτη.
Μέχρι πού ήρθε αυτή η στιγμή που τα εθνικά μας οράματα τα τιθάσεψε ένα νέο όραμα. Αυτό της Ενωμένης Ευρώπης.
Μας ενέταξαν μέσα από μία διαδικασία εορταστική στο Ζάππειο η οποία προβλήθηκε ως νίκη εθνική, ως ασφάλεια ατομική και συλλογική, ως μελλοντικό όραμα και θαύμα !
Σύνθημα έγινε το να γίνουμε Ευρωπαίοι !
Γιατί άραγε ;  Γιατί Ευρωπαίοι και όχι Έλληνες ;
Η Ευρώπη μέσα από την ιστορία έφτιαξε την Ελλάδα, ή η Ελλάδα την Ευρώπη ;
Είχε η Ευρώπη ενσωματωμένες ηθικές, πολιτικές και πνευματικές αξίες ή η Ελλάδα;
Πέρα από την αναγέννησι στην οποία συνέβαλαν δραστικά οι Έλληνες μετανάστες που έφευγαν αναρίθμητοι για ν΄αποφύγουν τους Τούρκους και η οποία αναγέννησις ήταν αναβάπτισις  στις κλασικές μας αξίες, τι άλλο προσέφερε η Ευρώπη ;
Προσέφερε τις αστραφτερές λάμψεις και την άνεσι από την καταλήστευσι  των αποικιών πράγμα που έμοιαζε φαντασία στα μάτια αυτών που είχαν ροζιασμένα χέρια από την τίμια εργασία.
Και αυτά ήταν τα πρότυπα που μας προσέφεραν. Δεν μας πρόβαλαν οι κομματικοί εθνικοί μας ταγοί ως ανάγκη να βιώσουμε τις διαχρονικές μας αξίες τις οποίες να παρείχαν μέσα από την εθνική μας παιδεία.
Έτσι μας έριξαν στην πλεκτάνη.
Μας είπαν ψέματα ! Χοντρά ψέματα ! Πάντα μας έλεγαν τι μας δίνουν, αλλά ποτέ τι μας παίρνουν και τι υποθηκεύουμε.
Ό,τι δίναμε το ήξεραν αυτοί που μας κυβερνούσαν μαζί με τά σκοτεινά τους αφεντικά της Ευρώπης!
Και μας απογύμνωναν σιγά σιγά … Α, δεν μπορείτε να είσθε αυτάρκεις σε ζάχαρη… Να κλείσετε τα τρία από τα τέσσερα εργοστάσιά σας !
Α,  είστε υποχρεωμένοι να δεχτείτε τις συνθήκες ανταγωνισμού… Πού ανταγωνισμός σημαίνει ότι εγώ η κεφαλή που ονομάζομαι Γερμανία, επειδή έχω επενδύσει σε τριτοκοσμικές χώρες ό,που το μεροκάματο είναι ένα ευρώ πρέπει να εξάγω στην χώρα σας αυτά που παράγω και ας είναι ομοειδή με τα δικά σας… Μην μου είσθε εμπόδιο λοιπόν… Δεν μ΄ ενδιαφέρει αν στην χώρα σας τα παραγόμενα προϊόντα έχουν ενσωματωμένο μεροκάματο τριάντα ή σαράντα Ευρώ ! Να κόψετε το κεφάλι σας ! Άλλωστε έχετε υπογράψει τις διεθνείς συνθήκες για την ελευθερία στο παγκόσμιο εμπόριο !  -  Τις είχαν υπογράψει οι εθνικοί μας «προοδευτικοί» δυνάστες!..-  Γι΄ αυτό εισάγουμε μέχρι λάδι από την Γερμανία !!!!
Έτσι καταντήσαμε, το σιτάρι μας να πωλείται από τους αγρότες δέκα λεπτά το κιλό,  οι πατάτες να σαπίζουν στις αποθήκες της Μακεδονίας, το εμπορίου του λαδιού να καρκινοβατεί και όλη αυτή η μαύρη κατάντια να ισοσκελίζεται με επιδοτήσεις της πείνας !
Έτσι, έγινε καπνός η αγορά των τριακοσίων εκατομμυρίων καταναλωτών για τ αγροτικά μας προϊόντα με την οποία είχαν κάποτε κεντρίσει την φαντασία μας…
Αυτή η απώλεια συνδέθηκε και με τον μύθο του κακόπιστου που παρανομεί για να εισπράξει επιδοτήσεις από τους …καλόπιστους πού σε κλέβουν και σε εκμεταλλεύονται με το γάντι…
Και το κακό συνεχίζεται … Όσο ξυπνούμε, βλέπουμε τον εφιάλτη της επιστημονικής ληστείας που μας έγινε, σε όλη του την φρίκη.
Βρισκόμαστε ξεγυμνωμένοι από κάθε παραγωγικό μέσον. Μας τα πήραν όλα μέσα από τα σκότη που μας έριξαν για να μην το καταλάβουμε ! Μας πήραν τηλεπικοινωνίες, ηλεκτρικό δίκτυο, τράπεζες, αεροδρόμια, οδικούς άξονες, λιμάνια, επιχειρήσεις.
Σ΄αυτή την κατεδάφισι, τα πουλημένα τομάρια της πολιτικής, είχαν στρατεύσει τις πόρνες αυλήτριες των συνδικάτων οι οποίες με τα σαγηνευτικά τους τραγούδια μας κοίμιζαν, μας νάρκωναν και μας έκαναν να νοιώσουμε τις εθνικές μας επιχειρήσεις ως ανυπόφορα βαρίδια τα οποία έπρεπε να ξεφορτωθούμε!...
Σήμερα λοιπόν μας είπαν :  Έχετε ακόμη και κάποια χωραφάκια με πετρέλαια, έχετε κάποια πολύτιμα μέταλλα, έχετε νησιά, θάλασσα και αέρα, έχετε οι Έλληνες ιδιωτικές κατοικίες πράγμα που αποτελεί περιττή πολυτέλεια… Εμείς με δάνειο θα σας σώσουμε !
Και υπογράφεται το μνημόνιο Ένα, ανάμεσα σ΄αυτούς και στους εδώ εκπροσώπους τους τους οποίους εμείς καθαγιάσαμε με την συλλογική μας μαλακία ή οποία αποτελεί συνέπεια μιάς διαρκούς εγκεφαλικής μαλακύνσεως ή οποία εμφυτεύεται μέσω του εθνικού συστήματος παιδείας, τών τσοντοκάναλων, της φτηνής εν γένει δημοσιογραφίας και της «προοδευτικής»  διανοήσεως η οποία αμείβεται πλουσιοπάροχα για τις μαλακίες που προωθεί!
Αλλά τελικά το μνημόνιο Ένα δεν μας έσωσε, κατέληξε σε θλιβερό μνημόσυνο…
Φτάσαμε στο μνημόσυνο δύο. Τρία και η κακή του ώρα !
Επιτέλους, ξυπνάτε όλοι μέσα από τα σκουπίδια στα οποία ζήσατε πασάδες της αφροσύνης και της ανευθυνότητας όλα αυτά τα χρόνια!
Λυθείτε από τα παλούκια σας και πείσετε τον εαυτόν σας ότι δεν ανήκετε σε κανένα αφεντικό, ούτε κομματικό, ούτε υπερεθνικό.
Αξίζουμε πολλά, τα μέγιστα .  Είμαστε ελεύθεροι άνθρωποι, Έλληνες πολίτες που κρατάμε την ζωή μας στα χέρια μας.  Υπεύθυνοι και υπόλογοι απέναντι στον εαυτό και αλλήλους.
Ας κοιτάξουμε γύρο μας. Το παζάρι των αξιών είναι γεμάτο από πραμάτειες. Ελεύθερα να ψάξουμε και να ξαναψάξουμε. Χωρίς καμία προκατάληψι απέναντι σε καμία αξία.
Μέσα απ΄αυτή την διαδικασία θα κρατήσουμε τα καλά και θ΄αφήσουμε τα σκάρτα.
Σκάρτες διχαστικές ιδέες. Σκάρτα σύμβολα. Σκάρτες πολιτικές, σκάρτοι και διαβολικοί σκεπτικισμοί,  κάλπικα νομίσματα.
Ένα ήταν το νόμισμα. Η ιστορική μας δραχμή. Όχι η μασκαρεμένη ξένη δραχμή. Η δική μας. Αυτή που θα βγαίνει από την τράπεζά μας .
Τά υπόλοιπα, οι φενάκες της Ευρώπης και των τεράτων της αρχαίας μυθολογίας τα οποία στην σύγχρονη γλώσσα ονομάζονται αγορές ας τα πετάξουμε στον ιστορικό Καιάδα.
Μαζί ας πετάξουμε και όλους αυτούς τους βολεμένους κοπρίτες πού μέσα από τις σκουληκότρυπες τους μας εμπνέουν τον φόβο ότι χωρίς Ευρώπη και μνημόνια είμαστε χαμένοι ! Αυτούς που πετούν λάσπες εναντίον οιουδήποτε τολμήσει να πολεμήσει τα σκοτεινα τους αφεντικά !
Δεν θα είμαστε χαμένοι ! Θα είμαστε ελεύθεροι ! Πραγματικά ελεύθεροι ! Το ακούτε όλοι εσείς πού αύριο θα πάτε με την ψήφο σας για ν΄ αποδείξετε ‘ότι πυροβολείτε ή είσθε πυροβολημένοι ;…
Παναγιώτης Δερματάς

Τρίτη, 8 Μαΐου 2012

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ! ΑΠΛΩΣ ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΕ ΑΝΑΣΤΗΜΑ...Το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Απριλίου, είναι συγκλονιστικό. Διότι αποτελεί την πρώτη δυνατή προσπάθεια να απαλλαγούμε από τα βαρίδια του παρελθόντος τα οποία προγραμματισμένα και όχι τυχαία, μας έφεραν στα σημερινά αδιέξοδα.
Η ζωή έχει αποδείξει ότι κάποτε πρέπει να δεχτείς ηχηρά χαστούκια για να ξυπνήσεις.
Σήμερα ανασηκωθήκαμε και ψάχνουμε τον προσανατολισμό μας.  Γεγονός το οποίο αποτελεί σημαντικό βήμα.
Η έννοια ανήκω,  δέχτηκε ηχηρό κτύπημα.  Οι πολίτες σε μεγάλο ποσοστό, άρχισαν να αισθάνωνται ότι είναι πολίτες, δηλαδή ελεύθεροι άνθρωποι που σκέπτονται και προβληματίζονται χωρίς να ανήκουν.  Διότι ανήκουν πάντα τα εξαρτώμενα όντα και  τα υποζύγια.
Συνεπώς οι νέες πολιτικές δυνάμεις που βγήκαν ενισχυμένες, οφείλουν να γνωρίζουν ότι δεν έχουν πλέον πίσω τους ανεγκέφαλους οπαδούς που είναι πρόθυμοι να χειροκροτήσουν με πάθος την κάθε βλακεία ή τη  κάθε υπόγεια συναλλαγή.
Έχουν υπεύθυνους πολίτες οι οποίοι παρά την διασπορά τους σε ανόμοια πολιτικά σχήματα, βαδίζουν στην ίδια συνισταμένη των κοινών προβλημάτων.
Ποια είναι αυτά ;
Αυτά χωρίζονται σε κοινωνικά και σε εθνικά.
Και τα δύο δέχτηκαν τις δραματικές συνέπειες των εξαρτημένων μνημονιακών  πολιτικών. Και τά δύο αποτελούν συνέπειες μιάς βαριάς αναξιοκρατικής και βαθιά σκοτεινόδουλης κομματικής ελίτ που έχει εγκατασταθεί μετά την μεταπολίτευσι και η οποία έστησε με υπομονή και συνέπεια τις υποδομές της διαφθοράς, του κοινωνικού και εθνικού μηδενισμού.
Ποιες είναι αυτές οι υποδομές ;
Βασική είναι η τιθάσευσις νομοθετικής και δικαστικής εξουσίας από το κέντρο πού απαρτίζει την εκτελεστική εξουσία.
Επείγον λοιπόν και πρωταρχικό μήνυμα : Άμεση απελεύθερωσις της δικαιοσύνης από τα κυβερνητικά δεσμά με κατάργησι της βουλευτικής ασυλίας  και μάλιστα με αναδρομική ισχύ.
Στην συνέχεια αυστηρός διαχωρισμός νομοθετικής από εκτελεστική εξουσία.  Διότι ο λαός εκλέγει κάποιον για να νομοθετεί και όχι ως εκτελεστικό όργανο. Σ΄ αυτή την περίπτωσι λοιπόν, ο εντολοδόχος πρωθυπουργός οφείλει να επιλέξει τους υπουργούς του από κατάλογο καταξιωμένων προσώπων της επιστήμης και της κοινωνικής μας ζωής για τά οποία πρόσωπα να υπάρχει ευρύτερη αποδοχή από την βουλή και την κοινωνία.
Για παράδειγμα, ένας διακεκριμένος πανεπιστημιακός οικονομολόγος, μαζί με το επιτελείο των σπουδαστών του, θα αποτελέσει άριστο χειριστή των οικονομικών μας σχεδιασμών,  ενώ θα είναι αδιανόητο να χειρίζωνται τα αμυντικά  θέματα ουρανοκατέβατοι κομματάρχες οι οποίοι πολλές φορές δεν έχουν εκπληρώσει και τις στρατιωτικές  τους υποχρεώσεις !
Αυτές είναι βασικές και ουσιαστικές δομές για να πάμε στην αντεπίθεσι .
Και επειδή ο στόχος είναι κοινός για όλους τους πολίτες και επειδή οι πολίτες απέδειξαν ότι έχουν απαλλαγεί από «δεξιές» και «αριστερές»  προκαταλήψεις, οφείλουν να ακολουθήσουν το νέο πνεύμα  οι νέοι πολιτικοί.
Να καταλάβουν ότι ο λαός δεν ψήφισε «αριστερά»  ή  «δεξιά» .  Ο λαός εμπιστεύτηκε ανθρώπους ανεξάρτητα από παλαιότερες τοποθετήσεις του και του στέλνει το μήνυμα. Στο άμεσο περιβάλλον μου, είδα ανθρώπους πού μία ζωή πάλευαν στις τάξεις της αριστεράς και σήμερα ψήφισαν Χρυσή Αυγή.
Γιατί ;  Διότι το δίπτυχο οικονομία και ασφάλεια, καθόρισε την πολιτική τους συμπεριφορά.
Η οικονομία αποτελεί τις συνέπειες μνημονιακής υποτέλειας και η ασφάλεια τις συνέπειες της λαθρομεταναστεύσεως.
Άμεση λοιπόν καταγγελία των μνημονιακών συμβάσεων με προτεραιότητα την πληρωμή των μισθών και των συντάξεων, επείγουσα αναθεώρησις της φορολογικής πολιτικής με σκοπό την επιβίωσι και την ανάπτυξι, επείγουσα εκμετάλλευσις του θέματος των κοιτασμάτων, επείγουσα ανάθεσις στην δικαιοσύνη των βρώμικων συναλλαγών,  ξεκαθάρισμα και του τελευταίου ίχνους  δημόσιας σπατάλης, καθορισμός των ΑΟΖ,  δραστικός και προοδευτικός πόλεμος εναντίον κάθε είδους δημόσιας και ιδιωτικής υφαρπαγής του κοινωνικού εισοδήματος ώστε να δημιουργηθεί αρνητικός πληθωρισμός ο οποίος θα ενισχύσει δραστικά την ανταγωνιστικότητα και το επίπεδο ζωής των πολιτών.
Αλλά  υπάρχει και κάποιο άλλο θέμα . Αυτό της εθνικής ασφάλειας υπερηφάνειας η οποία έχει τσαλακωθεί μετά από μία ατέλειωτη σειρά εθνικών και διπλωματικών ταπεινώσεων.
Ας μη το περιφρονήσουν όσοι πέτυχαν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων.
Ας αντιληφθούν ότι παρά την υπονόμευσι του πατριωτισμού από μία σκοτεινόδουλη ψευτοπροοδευτική ελίτ η οποία μας βομβαρδίζει μέσω της παιδείας , της εικόνας και του τύπου από τη μεταπολίτευσι,  οι Έλληνες σήκωσαν ψηλά το εθνικό μας σύμβολο σε όλη την προεκλογική περίοδο .
Όσοι λοιπόν έχουν στόχο να υποτάξουν τον πατριωτισμό κάτω από τις διεθνιστικές τους σκοπιμότητες, το μόνον που θα έχουν πετύχει, θα είναι να βρεθούν οι ίδιοι στο ίδιο κενό εξουσίας με τους προηγούμενους, αφού προηγουμένως μας έχουν δώσει μία επι πλέον ώθησι προς το μηδέν…
Γι΄ αυτό λοιπόν. Πλήρης ανασυγκρότησις της διπλωματίας μας  κάτω από την εξουσιοδοτημένη παρουσία ισχυρών προσωπικοτήτων των γραμμάτων μας οι οποίες έχουν διακριθεί για τον πατριωτισμό τους.  (π.χ. Βασίλειος Μαρκεζίνης)
Σε όλες τις χώρες τα υπουργεία εξωτερικών, δουλεύουν για τις πατρίδες τους εκτός απ’ αυτή εδώ την χώρα του παραλόγου και της αριστεροδεξιάς υποτέλειας η οποία πρωταρχικό στόχο έχει την προσαρμογή μας σε ξένες διεθνιστικές επιταγές.
Αλλά όταν δεν προσέχεις την κατοικία σου, θα πέσει και θα σε πλακώσει.  Και πρέπει επίσης να έχεις ως δεδομένο ότι οι γονείς σου εφρόντισαν εσένα όταν ήσουν μωρό και όχι τα παιδιά της γειτονιάς τους.  Μην προσπαθείς λοιπόν να μας επιβάλεις να ζήσουμε στον απρόσιτο αλλόκοσμο της παγκοσμιοποιήσεως είτε με την κεφαλαιακή είτε με την αριστερή του διάστασι !...
Όσον αφορά τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις, οφείλουμε να στείλουμε το μήνυμα ότι δεν θα …φιλοξενήσουμε πλέον τον πολεμικό τους στόλο έξω από το Σούνιο. Ούτε θα ανεχθούμε τα πολεμικά τους αεροπλάνα πάνω από τα νησιά μας. Ότι ο κάθε διάλογος με τήν γείτονα χώρα, ξεκινά από τον αμοιβαίο σεβασμό.
Σε περίπτωσι που η Τουρκία εξακολουθεί να βαδίζει στον κόσμο της κάτω από την ενίσχυσι και καλυψι των δικών μας «συμμάχων» να έχουμε την αποφασιστικότητα για νέα διπλωματικά ερείσματα τα οποία υπάρχουν στον περίγυρο και τά οποία έχουν την δυναμική της αμοιβαιότητας.
Αν κάποιες πολιτικές δυνάμεις παραβλέπουν αυτόν τον όρο, μπορούμε άνετα να υποθέσουμε ότι  χρηματοδοτούνται υπόγεια από τον πακτωλό των χρημάτων του Υπουργείου Εξωτερικών της γειτονικής χώρας η οποία στα πλαίσια της μεγαλεπίβολης νέο οθωμανικής της πολιτικής, διαθέτει γι΄ αυτό το σκοπό το 5 % του κρατικού της προϋπολογισμού, σε αντίθεσι μ΄εμάς που διαθέτουμε μόλις το΄0,5 % !...  Για να εκφράσουμε κι΄εδώ τον άπλετο εθνομηδενισμό μας !
Αλλά το ίδιο μπορεί να συμβαίνει και με τα Σκόπια . Μόνον που εδώ άλλοι είναι οι νονοί…
Επείγον λοιπόν να επαναθεωρήσουμε τις σχέσεις μας με τις ισχυρές δυνάμεις.
Αυτά βέβαια είναι τα βασικά, γύρο από τα οποία θα επικεντρωθεί το νέο πολιτικό σκηνικό της πατρίδας μας.
Όσοι τα έχουν αντιληφθεί αυτά,  εννοώ  γνήσιοι δημοκράτες εκπρόσωποι που εκφράζουν τις περιφερειακές τους κοινωνίες, οφείλουν να συγκλίνουν  σ΄ έναν επείγοντα σχηματισμό.
Στον σχηματισμό  για τον νέο σχεδιασμό και την νέα νικηφόρα πορεία της πατρίδας μας.
Δεν δικαιολογούνται αναβολές οι οποίες μπορούν άνετα να χαρακτηριστούν υστερόβουλες… Τά εθνικά μας προβλήματα βρίσκονται όλα στην κόψι του ξυραφιού και προδιαγράφουν μία επόμενη ήττα συνέχεια αυτών  των ιστορικών καταστροφών οι οποίες πλήρωσαν τις δραματικές πολιτικές μας ανεπάρκειες.
Ας το καταλάβουν λοιπόν οι νέες πολιτικές δυνάμεις, ας μην μας ζαλίζουν με τις «αριστερές» και «δεξιές» μαλακίες και ας ανταποκριθούν σ΄αυτή την προσκλησι.  Ο βαθμός που θα ανταποκριθούν, θα καθορίσει και την δική τους ιστορική πορεία.    

(  Παναγιώτης Δερματάς)