ΔΗΜΟΣ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Σάββατο, 30 Ιουνίου 2012

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩ ΤΟΥΣ...


(Παναγιώτης Δερματάς)  

Τι περιμένουμε ; Είναι επείγον !
Φτιάχνεις τις συμμαχίες και τις φιλίες, με βάσι τα αμοιβαία συμφέροντα.
Καμία φιλία και καμία συμμαχία δεν επέζησαν όταν ο εταίρος πρόδωσε τον εταίρο, εκτός εάν την υποταγή την θεωρούμε «συμμαχία».
Σ΄αυτή την περίπτωσι ο συνεταιρισμός καταντά ερείπιο που είναι αδύνατο να σωθεί με οποιαδήποτε υποστηρίγματα.
Εδώ, αυτός ο συνεταιρισμός με την υπόλοιπη Ευρώπη στηρίχτηκε από την αρχή σε βάσεις σαθρές. Δηλαδή σε μία κατάστασι θολή και με έωλα επιχειρήματα.
Μας είπαν τότε στην επίσημη τελετή στο Ζάππειο με τον Γάλλο Ντεστέν και τον ‘Έλληνα Καραμανλή, ότι θα μπαίναμε σε μία μεγάλη οικογένεια η οποία θα μας παρείχε έναν καλό εμπορικό εταίρο, εσωτερική τάξι και διεθνή ασφάλεια.
Αλλά αντίθετα, ούτε καλός ήταν ο εταίρος, ούτε εσωτερική τάξι, ούτε διεθνή ασφάλεια καταφέραμε να έχουμε.
Για τον σκοπό αυτόν, απεμπολήσαμε την υπευθυνότητα για τήν ασφάλεια μας και την ρίξαμε στις πλάτες άλλων.
Αλλά σήμερα ακριβώς ένας αγαπητός διαδικτυακός φίλος μας θύμισε κάτι από τον Αριστοτέλη :  Ό άνθρωπος που θυσιάζει την ελευθερία του για να του παρέχουν ασφάλεια, δεν είναι άξιος ούτε της ελευθερίας ούτε της ασφάλειας…
Ακριβώς αυτό πάθαμε και σήμερα απολαμβάνουμε τις συνέπειες της αφροσύνης μας.
Όλοι αυτοί οι «συνεταίροι»  σωτήρες δεν είχαν αθώες προθέσεις. Σαν αυτές όλων εδώ των αιθερόβοσκων Ελλήνων που τρέφονται με εισαγόμενες ιδεολογίες και που έδωσαν την ζωή του γι΄αυτές, μέσα από ένα φρικτό εμφύλιο πόλεμο στην δεκαετία του 40 και μέσα από διαρκείς πολιτικές συγκρούσεις που φθάνουν μέχρι σήμερα.
Οι «φίλοι», οι «εταίροι», μας έδιναν επιδοτήσεις που έπαιρναν από μας τους ίδιους κάτω από την κάλυψι των κομματικών εκπροσώπων τους, τους οποίους στήριξε η επιδοτούμενη συλλογική βλακεία του λαού και όπου μέρος αυτών είχε περάσει από σκοτεινές διεθνείς λέσχες… 
Το καθεστώς των σκοτεινών επιδοτήσεων έφτιαξε και την κάστα στην οποία στηρίζεται πολιτικά η υποταγή και η δουλοπρέπεια.
Μας επέβαλαν ποσοστώσεις στις παραγωγές διότι οι βόρειοι που αποτελούσαν την μεγάλη αγορά, παρήγαγαν τα ίδια προϊόντα σε τριτοκοσμικές χώρες. Έτσι εξαναγκαστήκαμε να εισάγουμε αγροτικά προϊόντα με τριτοκοσμικό κόστος παραγωγής εις βάρος των αγροτών μας τους οποίους παρηγορούσαμε με φτωχές επιδοτήσεις.
Μας έκλεισαν τα εργοστάσια ζαχάρεως, μας επέβαλαν δαπανηρές γραφειοκρατικές διαδικασίες που κτύπησαν την ανταγωνιστικότητα, στήριξαν και εξαγόρασαν αυτούς τους καραγκιόζηδες πολιτικούς οι οποίοι από την μία μεριά υπενόμευαν την αξιοκρατία για να αποδειχτούμε ανεπαρκείς και ανάξιοι,  υπενόμευαν τις δημόσιες επιχειρήσεις μέσα από την κακή διοίκησι και οργάνωναν τον ισοπεδωτικό συντεχνιασμό ώστε όλα  να καταλήξουν – όπως έγινε -   στα χέρια των αξίων αφεντικών της Ευρώπης.
Σήμερα μας δολοφονούν βιολογικά και εν ψυχρώ χωρίς κανένα έλεος !
Το παιχνίδι, ήταν βαθιά στημένο . Ο αφελληνισμός της οικονομίας βαδίζει παράλληλα με τον αφελληνισμό της παιδείας, γίνεται σταθερά και για να μην φανεί η προδοσία, παρέχουν αφειδώς δάνεια τα οποία τελικά επιστρέφουν σ΄αυτούς μέσω των εξαγωγών τους προς την χώρα μας.
Σε όλη αυτή την περίοδο των τριάντα χρόνων, μας εξαγόρασαν έναντι πινακίου φακής, τηλεπικοινωνίες, αεροδρόμια, επιχειρήσεις, οδικά δίκτυα, τράπεζες, εσωτερική αγορά.
Κλείσαμε τις πολεμικές μας βιομηχανίες για να αγοράσουμε απ’ αυτούς προϊόντα διαλογής και χωρίς κανένα αντιστάθμισμα.
Απεμπολήσαμε το στρατηγικό δικαίωμα που έχει κάθε χώρα να εκδίδει το δικό της νόμισμα και να καθορίζει ή ίδια την στρατηγική της οικονομίας της.
Τους τα δώσαμε όλα. Μας τα πήραν όλα και τώρα κτυπούν την ατομική και συλλογική μας αξιοπρέπεια, δολοφονούν με σαδισμό τον Έλληνα πολίτη !
Την ίδια στιγμή που μας σκοτώνουν, μας φοβίζουν μέσω των παλιάτσων της δημοσιογραφίας και των κομματικών τους υποτακτικών ότι χωρίς αυτούς θα γκρεμιστούμε στα τάρταρα !...
Επειδή μας έφθασαν στο απροχώρητο, μέσα από το αίμα μας και την προσχεδιασμένη δυστυχία στην οποία μας έριξαν, είναι ανάγκη να τονίσουμε οι Έλληνες ότι μέχρι εδώ…
Δεν έχει πάρα πέρα… Ο συνεταιρισμός μαζί σας, δεν έχει κανένα μέλλον. Όποιος επιμένει σ΄αυτόν έχει ίδια, ατομικά συμφέροντα. Είτε πρόκειται για πολιτικό κόμμα, είτε για ομάδες ανθρώπων, είτε για πολιτικούς εκπροσώπους των  ..γενναιοφρόνων δανειστών .
Η ιστορία τέλειωσε. Πρέπει να προκύψουν πολιτικοί ηγέτες στην χώρα μας που να μας απαλλάξουν απ΄ αυτόν τον βραχνά.
Τα δικά τους δικά τους και τα δικά μας δικά μας.
Δεν πρόκειται να φτιάξει η Ευρώπη διότι δεν  είναι ελεύθερη . ‘Εχει αφεντικά…
Αυτά,  εδρεύουν στον βορά και οι βόρειοι που είναι καλοταϊσμένοι μαζί τους, μας βλέπουν όλους του νότου σαν παρίες.
Εμείς λοιπόν με την σειρά μας, να αποτινάξουμε αυτόν τον ζυγό και να επιστρέψουμε επειγόντως στην εθνική μας ιδεολογία και στα εθνικά μας νομίσματα.
 Αντί να αυτοκτονούμε και να μαραζώνουμε, ας καταδικάσουμε το κομμάτιασμα της κοινωνίας που μας επέβαλε ο ξενοκίνητος κομματισμός.
Να διακηρύξουμε δηλαδή ότι δεν ανήκουμε σε κανένα κόμμα, ούτε σε καμία Δύσι, ούτε σε καμία Ανατολή, ούτε σε κανένα παγκοσμιοποιημένο ιδεολογικό τέρας πού επεξεργάστηκαν οι δυνάστες μας στα σκοτεινά τους εργαστήρια και με τα οποία δέρνουν τις ψυχές κάποιων αμούστακων μαλακοειδών τά οποία καίνε τα ιερά μας εθνικά σύμβολα.
Ας επαναφέρουμε την άμεση δημοκρατία σε όλα τα επίπεδα όπως έκαναν στην Ισλανδία.
Αν αγαπήσουμε την πατρίδα μας θα μας το ανταποδώσει άμεσα. Για τον επιπρόσθετο λόγο ότι έχουμε την μοναδική πατρίδα η οποία δημιούργησε την υγιή έννοια του κόσμου.
Μην κολλήσουμε στον φόβο ότι δεν παράγουμε. Παράγουμε τα πάντα και είμαστε αυτάρκεις σε όλους τους ζωτικούς τομείς. Ας κτυπήσουμε τις γραφειοκρατίες, τα χαράτσια και τα γ@...κα που πληρώνουμε στα παντοειδή παράσιτα τα οποία επιβαρύνουν τις παραγωγικές μας διαδικασίες, ας κτυπήσουμε τον φατριασμό και τους διχασμούς των ξενοκίνητων κομματικών μηχανισμών οι οποίοι με την σειρά τους έστησαν τις άθλιες συντεχνίες, ας συμμαζέψουμε το κράτος και να κτυπήσουμε τις αδικίες.
Γι’ αυτό, όλες οι συντάξεις στην κρησάρα. Γι΄αυτό, ενιαίο ασφαλιστικό ταμείο για όλο τον λαό και ας δίνει πέντε κλίμακες συντάξεων.
Γι’ αυτό ας καταλάβει και ο τελευταίος πολίτης ότι χρήμα δεν είναι μόνον αυτό που σού δίνουν αλλά και αυτό πού δεν σού παίρνουν.
Μέσα απ΄ αυτό που δεν σού παίρνουν, διασφαλίζεται η συλλογική ευημερία του λαού. Τα μόνα που δεν διασφαλίζονται είναι οι βίλες με τις πισίνες και τα μεγάλα δαπανηρά ταξίδια.
Εμπρός λοιπόν όλοι για την δραχμή μας, για τον επανελληνισμό  της βιομηχανίας μας και για τον απεγκλωβισμό μας από τα βόρεια αφεντικά
Όταν καταδικάσουμε τις ψεύτικες ιδεολογίες και φερθούμε ίσιοι και σταράτοι, ο νόμιμος πλούτος των Ελλήνων της υφηλίου θα κατακλίσει την χώρα μας.  Και είναι μεγάλος, μέγιστος, δυναμικός !
Τι περιμένουμε ;….
Έξω από την Ευρώπη και το Ευρώ τους  ! Εδώ και τώρα ! Χρήμα δεν μπορούν μόνον οι επιστήμονες λωποδύτες να παράγουν. Μπορούν κάλλιστα να παράγουν και οι εθνικές τράπεζες. Γεγονός που το έχει αποδείξει ο χρόνος και η οικουμένη.Υ.Γ. ( Φίλοι που διαβάζουν τα άρθρα μου, μού λένε ότι είμαι υπερβολικά ιδεαλιστής !  Εγώ τους λέω, ότι είμαι υπερβολικά πραγματιστής !  Ας κάνουν μισό βήμα προς την ελευθερία που τους στέρησαν τα κόμματα, συχνά μαζί με την ατομική τους υστεροβουλία  και τότε θα καταλάβουν την πραγματική έννοια του ρεαλισμού… )

Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2012

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΟ ... (Παναγιώτης Δερματάς)
Θα έλεγε κάποιος ότι δεν μπορείς εύκολα να θέτεις ένα τέτοιο θέμα χωρίς να του βάζεις ερωτηματικό.
Επειδή όμως πρόκειται για μας, τά θύματα της πλοκής,  θα είναι ηλίθιο και βλακώδες να  έχουμε ερωτηματικά.
Ας μην πάμε πολλά χρόνια πίσω. Δηλαδή στην εποχή του Πολυτεχνείου τότε πού στήθηκαν τά θεμέλια αυτού του σκηνικού.  Διότι εδώ είναι ιστορία που την προσεγγίζει ο άνθρωπος μόνον όταν έχει αποδεσμευτεί εντελώς από κομματικές αγκυλώσεις και κούφιες ιδεολογικές εμφυτεύσεις που του πέρασαν ειδικά στα φοιτητικά του χρόνια.
Ας πάμε στην ημέρα αυτήν κατά την οποία η τότε πρόεδρος της βουλής, αναθέτοντας την απόφασι για την εκλογή του σημερινού προέδρου της «δημοκρατίας» του είχε αναγγείλει αυτές τις πραγματικότητες οι οποίες δεν αποτελούν προφητεία αλλά βαθιά γνώσι σχεδιασμών…
Ότι δηλαδή κατά την προεδρεία του, θα μειωθούν τα εθνικά μας σύνορα κλπ …
Έχουμε τότε μία κυβέρνησι «επάρατης δεξιάς» που τολμάει να κάνει ανοίγματα σε χώρες με τις οποίες οι δυτικοί μας «σύμμαχοι»  δεν επιθυμούν να έχουμε εμπορικές σχέσεις και διπλωματικές αβρότητες.
Έτσι  η Ελλάδα πυρπολείται απ’ άκρη σ΄άκρη! Από την Πελοπόννησο μέχρι το κέντρο της πρωτεύουσας!
Αυτές τις στιγμές η ίδια  κυβέρνησις βάλλεται πανταχόθεν, από το εσωτερικό της μέχρι την αντιπολίτευσι με αποτέλεσμα την τελική της πτώσι.
Η τότε αντιπολίτευσις του «δημοκρατικού» ΠΑ.ΣΟ.Κ, από την μία φυσούσε την φωτιά από την άλλη υποσχόταν λεφτά στον λαό ! -  Λεφτά υπάρχουν !.... –
Πήρε λοιπόν της εκλογές με αρχηγό τον ΓΑΠ κι΄ από κεί εκτυλίσσονται με ιλιγγιώδεις ταχύτητες τα παρατράγουδα και η μεγάλη αποκάλυψις.
Λεφτά δεν υπάρχουν !..
Δηλαδή ο καταξιωμένος «δημοκράτης» λέει ψέματα στον λαό με σκοπό να αποσπάσει την ψήφο του κι΄από κεί και πέρα να τη  χρησιμοποιήσει παίρνοντας «δημοκρατικές» αποφάσεις πού επιβαρύνουν τις πλάτες του !
Δεύτερο μεγάλο ψέμα ήταν η παραδοχή προεκλογικά, από μέρους του, της κοινής λογικής που λέει ότι αν επιβαρύνεις την οικονομία με φόρους και εισφορές στο τέλος την σκοτώνεις.
Τελικά μας γινόταν δούλεμα διότι προέκυψε ότι και τα είχε συμφωνήσει με τους διεθνείς τοκογλύφους και την οικονομία σκότωσε μέσα  από την σκληρή φορολόγησι.
Αντί η κυβέρνησις του ΓΑΠ να καλέσει το σύνολο του λαού και του πολιτικού κόσμου σε μία πανστρατιά για την αντιπετώπισι του προβλήματος, μας έριξε στα δίκτυα των διεθνών τοκογλύφων με τα μνημόνια αφού προηγουμένως παραποίησε τα στοιχεία της οικονομίας μέσα από την υπηρεσία στατιστικής γεγονός στο οποίο έχει εμπλακεί η δικαιοσύνη.
Μαζί δεν έκρυβε την χαρά του ο πρωθυπουργός, αναγγέλλοντας ξεδιάντροπα και στεντόρεια ότι χρειαζόμαστε παγκόσμια διακυβέρνησι !...
Χωρίς το πρώτο δάνειο, υποτίθεται ότι δεν θα μπορούσαν να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις, αν και μεγάλοι Έλληνες οικονομολόγοι διαφωνούν μ΄αυτό ( π.χ. Βαρουφάκης, Καζάκης, μεγάλος καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης στον οποίο ζητώ συγνώμη που μου διέφυγε το όνομά του,  κλπ ).
Παίρνουμε λοιπόν το πρώτο δάνειο για να ενισχύσουμε τους τραπεζίτες και παράλληλα σκοτώνουμε δραστικά τις παραγωγικές δομές της οικονομίας, μέσα από σκληρούς φόρους, εισφορές και παράλογες γραφειοκρατίες !
Τυχαίο είναι αυτό ; … Δεν νομίζω ….
Διότι έρχεται το φυσικό αποτέλεσμα. Δηλαδή κάποιες επιχειρήσεις μεταναστεύουν, οι περισσότερες βάζουν λουκέτα και όσες ελάχιστες έμειναν ζούν καταστάσεις επιθανάτιες. Αποκορύφωμα του εγκλήματος, αποτελεί η δολοφονική τους επέλασις εναντίον της παραδοσιακά ζωτικής τουριστικής μας οικονομίας !
Παράλληλο έγκλημα αποτελούν οι μειώσεις των μισθών στον ιδιωτικό τομέα με την παράλληλη εξωφρενική, δολοφονική αύξησι των τιμολογίων των δημοσίων υπηρεσιών και επιχειρήσεων, με την  σκληρή ποινικοποίησι της ζωής των πολιτών σε όλα τα επίπεδα. Γεγονός που επιβαρύνει δολοφονικά την αγοραστική δύναμι των πολιτών και κατά συνέπεια την οικονομία ευρύτερα. ( Μέσα σε δύο χρόνια η ΔΕΗ αύξησε τα τιμολόγια στο 100 % ! )
Δηλαδή με λίγα λόγια έπρεπε να εξοντωθούν τα πάντα για να μην υπάρχει καμία εισροή στα κρατικά ταμεία και να έρθει ως συνέπεια το μνημόνιο δύο.
Σ΄αυτό ακριβώς το σημείο, ξεκινούν και οι ευθύνες της σημερινής Ν.Δ.  Διότι αντί να καταγγείλει το σύνολο των μεθοδεύσεων και να ζητήσει να στηθούν ποινικά δικαστήρια με ευθύνες οι οποίες αποτελούν πράξεις εγκληματικές κατά της χώρας και του λαού,  δίνει άφεσι και συνταυτίζεται  με αυτή  την ελεεινή μνημονιακή κλίκα.
Το μνημόνιο δύο λέει ότι δεν αρκεί που υποθηκεύσατε τις κατοικίες σας και τον εθνικό σας πλούτο. Τώρα υποθηκεύετε τα σώματά σας και τις ψυχές σας.
Τώρα θα κληθείτε μέσα από τον φόρο εισοδήματος να πληρώσετε για εικονικά εισοδήματα. Φόρους για λεφτά πού δεν εισπράξατε ! Έκτακτες εισφορές για περιουσίες που δεν αποδίδουν εισόδημα. Βαριά χαράτσια για το επάγγελμα που ασκείτε άσχετα αν βουλιάξατε οικονομικά! Ενώ παράλληλα, με κυβερνητικές αποφάσεις μειώνονται δραματικά οι μισθοί και οι συντάξεις !.
Αποκορύφωσις του εγκλήματος φθάνει στους αγρότες . Από την μία τους επιβάλλει να ξηλώσουν καλλιέργειές τους ενώ από την άλλη τους ειδοποιεί ότι τα νερά των γεωτρήσεών τους δεν είναι πλέον δικά τους και ότι αν δεν πληρώσουν μέχρι τις 16 Ιουνίου θα τους κοπεί το ήδη υπερβολικά αυξημένο ηλεκτρικό ρεύμα !
Έφθασαν λοιπόν στο έσχατο της καταισχύνης, της προδοσίας, της αποβολής του ελεεινού δημοκρατικού τους προσωπείου. Να κτυπήσουν το έσχατο καταφύγιο ασφάλειας και επιβιώσεως των Ελλήνων που είναι τα νερά για τις καλλιέργειες.
Να μην έχετε να φάτε ! Να ψοφήσετε μαλάκες Έλληνες  ! Να χαθείτε απονευρωμένοι όσοι απομείνετε μέσα στην εισαγόμενο πολυφυλετικό αχταρμά !
 Όσοι παραμένετε εγκλωβισμένοι στον υπερτροφικό σας εαυτούλη ο οποίος προστατεύεται από το κόμμα, σας  δίνεται χάρι να φαγωθείτε τελευταίοι και αυτό λόγω της επίκτητης νοσηρότητας του εγκεφάλου σας, το θεωρείται αιωνιότητα!
Μας έφεραν στο σημείο μηδέν οι «δημοκράτες»  της τριανδρίας ΠΑ.ΣΟ.Κ – Ν.Δ. – ΛΑ.Ο.Σ!
Γιατί το κάνουν  αυτό ; Ακόμη να το καταλάβετε οι πυροβολημένοι από τους φόβους και τους εκφοβισμούς μέσω των τσοντοκάναλων τους τα οποία σήμερα κάνουν υπερωρίες για να σας πείσουν ότι κινδυνεύετε να πεθάνετε από έλλειψι Ευρώπης και Ευρώ;..  Εσείς οι ήδη πεθαμένοι από τον χείριστο «δημοκρατικό»  φασισμό, ότι θα χαθείτε από τον «φασισμό»  της Χρυσής Αυγής, από τον «αντιευρωπαϊσμό» του Καμμένου και του  ΣΥΡΙΖΑ ;
Έχετε μπροστά σας ολόκληρο πεδίον που εκφράζει όλο το ιδεολογικά φάσμα για να επιλέξετε και το οποίο φάσμα, δεν έχει καμμία εμπλοκή με τα δολοφονικά μνημόνια.
Αν οι άνθρωποι του 21 είχαν δεχτεί αυτόν την ηλίθιο σκεπτικισμό και τις φοβίες  που εκπέμπονται οργανωμένα από τά μέσα πληροφορήσεως τα οποία ελέγχουν αυτές οι άθλιες κατοχικές δυνάμεις, ακόμη η επανάστασις θα ήταν υπό εκκόλαψι και θα ζούσαμε σήμερα συντροφικά με τους Κούρδους !
Αποφασίσετε αν σας ενδιαφέρει να σώσετε την Γερμανία η οποία έμεινε η μόνη ν΄αποτελεί την Ευρώπη, που σας πήρε όλη την οικονομία και  την εκλιπαρείτε για την …δόσι σας, εισπράττοντας παράλληλα από αυτήν ταπείνωσι, ύβρεις καί απαξίωσι, ή αν θα σταθείτε όρθιοι και θα σώσετε την πατρίδα σας.
Θέλει τόλμη η δημοκρατία και η Ελλάδα ! Και αυτοί που τολμούν, στο τέλος βγαίνουν νικητές !
Η ημερομηνία της τόλμης είναι η 17η Ιουνίου, ιστορικού έτους 2012 !
Παναγιώτης Δερματάς