ΔΗΜΟΣ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

Τί θά συμβεῖ αν παραιτηθεῖ ἡ Χ.Α. ;

Αὐτή τήν στιγμή πού κτυποῦν ἒτσι χωρίς καμία αἰδῶ  καί διαλύουν τήν Ἑλλάδα, τήν ἀπάντησι μπορεῖ νά πάρουν μόνον
ἀπό ἓναν ὀργανωμένο καί ἑνωτικά συντονισμένο λαό.
Καί ὁ συντονισμός αὐτός, ἀπαιτεῖ σοβαρότητα, τήν αἲσθησι ὃτι δέν περισεύει κανείς καί ὂχι πολιτική κατινίστικη ...
Δηλαδή,  ἀντί να βροῦμε τήν κοινή συνισταμένη πού θά μᾶς κάνει μία γροθιά, κάποιοι διαδίδουν ὃτι ἂν παραιτηθεῖ ἡ Χ.Α., θά πέσει ἡ κυβέρνησις .
Καί πολύ περισσότερο, ἂν παραιτηθεῖ μαζί καί τό ΚΚ.
Ἀφοῦ λοιπόν δέν παραιτοῦνται αὐτά τά δύο κόμματα, συνομοτοῦν μαζί με τίν Τσίπρα ...
Ἀλλά ἡ δικαιοκρισία, ἐπιβάλλει να προβάλλεται καί ὁ ἀντίλογος...
Αὐτή εἶναι ἡ ἀπάντησις πού δινει ἡ Χ.Α.  :
Τις τελευταίες ώρες διακινείται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από κάποιους επιτήδειους γνωστής πολιτικής προελεύσεως (του μέλλοντος… «ΣΥΡΙΖΑ της Δεξιάς»), η διάδοση πως αν παραιτηθούν όλοι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής και οι αναπληρωτές τους… πέφτει η κυβέρνηση και αποτρέπεται (για την ώρα) η προδοσία του ονόματος της Μακεδονίας μας.
Να δώσουμε μια απάντηση στο ερώτημα, όχι βέβαια στα ρετάλια που το ξεκίνησαν, αλλά σε κάποιους καλόπιστους (και ευκολόπιστους!) που παρασύρθηκαν και αναρωτιούνται αν ισχύουν οι διαδόσεις.
Κανονικά, λοιπόν, εάν συμβεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει να γίνουν εκλογές ΜΟΝΟ στους νομούς που θα υπάρχουν οι «ορφανές» έδρες.
Ωστόσο, αυτό δεν είναι καθόλου… σίγουρο. Καθότι, το άρθρο 51, παράγραφος 1 του Συντάγματος προβλέπει ότι: «O αριθμός των βουλευτών ορίζεται με νόμο, δεν μπορεί όμως να είναι μικρότερος από διακόσιους ούτε μεγαλύτερος από τριακόσιους».
Δηλαδή, δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα, αν παραιτηθούν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής και οι αναπληρωτές τους και αντί για 300 μείνουν στη βουλή 284 βουλευτές!

Δεν υπάρχουν σχόλια: