Σελίδες

Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

Ε ΨΗΦΟΦΟΡΕ...

Ρώτησε αὐτούς πού ψηφίζεις νά σοῦ ποῦν πόσο τοῖς ἑκατό τοῦ ΑΕΠ εἶναι το πραγματικό ἐθνικό χρέος...
Ἂν δεν ἒχεις ἐμπιστοσύνη στους Έλληνες πού ἁγωνίζονται ἐνάντια στην ἀπάτη τοῦ χρέους, να τί λέει γνωστότατος ξένος παράγοντας τῆς παγκόσμιας οἰκονομίας πάνω στο Ἑλληνικό θέμα:

Στο 71% του ΑΕΠ και όχι στο 177% ανέρχεται το χρέος της Ελλάδας, κατά συνέπεια «το ύψος του ελληνικού χρέους είναι το ψέμα του αιώνα» υποστηρίζει ο Aμερικανός μεγαλοεπενδυτής Πολ Kαζαριάν, ο μεγαλύτερος ιδιώτης επενδυτής στην Ελλάδα, μιλώντας στη διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού Spiegel.
Ο 61xρονος ιδρυτής της αμερικανικής επενδυτικής εταιρείας Japanica Partners, ο οποίος υπήρξε στο παρελθόν τραπεζίτης της Goldman Sachs, στηρίζει την άποψή του έχοντας ως κριτήριο το χρονικό και όχι το ονομαστικό ύψος του στον τρόπο προσδιορισμού του χρέους: Eάν υπολογίσει κανείς σωστά το ελληνικό χρέος, το ύψος του δεν ανέρχεται στο 177%, αλλά το ανώτερο στο 71% του ελληνικού ΑΕΠ.
Σύμφωνα με τον Καζαριάν ο υπολογισμός του χρέους θα πρέπει να γίνει λοιπόν όχι με βάση την ονομαστική του αξία, δηλαδή 312 δισ. ευρώ το 2015, αλλά με βάση την χρονική αξία των των υποχρεώσεων της Ελλάδας.
Θα πρέπει, δηλαδή, να συνυπολογισθεί «η κεκαλυμμένη διαγραφή» μέρους του ελληνικού χρέους, όχι μόνο δια του χαμηλού επιτικίου, αλλά και δια της μεγάλης παρατάσεως της έναρξης αποπληρωμής του χρέους ήτοι δέκα χρόνια αργότερα από ό,τι είχε αρχικά συμφωνηθεί και αυτό σημαίνει «μικρότερη επιβάρυνση λόγω του πληθωρισμού», όπως είπε στο γερμανικό περιοδικό.
«Η χρονική αξία είναι η βάση της χρηματοοικονομικής λογιστικής» τονίζει μάλιστα ο Αμερικανός μεγαλοεπενδυτής στο Spiegel.
Επισημαίνει ότι «η Ελλάδα πιέζεται να πάρει περισσότερη οικονομική βοήθεια από τις χώρες του ευρώ, αυτές δίνουν μόνο υπό την προϋπόθεση των δημοσιονομικών πλεονασμάτων και ωθούν την κυβέρνηση σε βαρύ πρόγραμμα λιτότητας και σε αντιλαϊκές και συχνά αμφισβητούμενες μεταρρυθμίσεις».
H λύση την οποία προτείνει ο Καζαριάν είναι να αποδείξει η Ελλάδα καταρχάς το αληθινό ύψος του χρέους της «με βάση τους διεθνώς αναγνωρισμένους κανόνες», διότι «τότε θα γίνονταν εμφανές ότι το χρέος της είναι στην πραγματικότητα μικρότερο από εκείνο άλλων χωρών».
Το 2012, ενώ όλοι ήθελαν να απαλλαγούν από τα ελληνικά ομόλογα, η επενδυτική του εταιρεία, η Japonica Partners, πρόσφερε 3 δισ. ευρώ, μυρίστηκε καλές δουλειές και μέχρι σήμερα δεν το μετάνιωσε. «Ήταν η πιο κερδοφόρα επένδυση που έχω κάνει μέχρι τώρα» 

Αὐτοί λοιπόν πού  σοῦ ἒδωσαν τίς εὐκαιρίες  να βολεύεσαι ἓρποντας, με ψύχουλα  και ὂχι ὑπερήφανα, τίμια, ἀνταποδοτικά μέσα ἀπό τούς κανόνες και τίς προοπτικές τῆς πραγματικῆς ἀναπτύξεως, τί σοῦ λένε ; Ὃτι χρωστᾶς, πρέπει να κάθεσαι φρόνημα και να σκύβεις διότι ἡ Εὐρώπη δεν ἀνέχεται συμπεριφορές πού δεν εἶναι φρόνιμες...
Κι' ἐσύ κρύβοντας την φθηνιάρικη συναλλαγή σου, χωρίς αἰδώ,  τούς ὑπερασπίζεσαι...
Και για να εἲμαστε τίμιοι, ἡ πηγή:...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου