ΔΗΜΟΣ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023

Γυναίκες - Μητέρες - Θηλυκά






Από μία παλιά φίλη και εκλεκτή συναγωνίστρια, πήρα σήμερα αυτό το κείμενο το οποίο δημοσιεύω με ιδιαίτερο σεβασμό !!!

Προέρχεται από την γενιά τών εκλεκτών εκπαιδευτικών που λειτούργησαν και λειτουργούν ως ιερές Εστιάδες οι οποίες συντηρούν με πάθος τήν φλόγα τών ιερών και πανάρχαιων αξιών μας

ΓΥΝΑΙΚΕΣ - ΜΗΤΕΡΕΣ – ΘΗΛΥΚΑ:

Εμπρός για την προστασία της οικογένειας !

Για την προστασία του θεσμού που διαιωνίζει το ανθρώπινο είδος από καταβολής κόσμου και το εξελίσσει παράλληλα με τη διανοητική και κατά φύσιν εξέλιξη και όχι αντίθετα προς αυτήν… Ο άνθρωπος, ως ανώτερο ον της Πλάσης, συμβιβάζεται με κάποιες ιδιομορφίες της φύσης, αλλά δεν τις δικαιολογεί, δεν τις επιβραβεύει και πολύ περισσότερο δεν τις προωθεί!

Δεν είναι δυνατόν να βλέπεις παιδάκια νηπιακής ηλικίας μέσα στην τάξη τους, στην Ισπανία, να πραγματοποιούν μυστήριο γάμου μεταξύ κοριτσιών, από τα οποία το ένα με σκούρο κοστούμι παριστάνει τον άνδρα. Δεν είναι δυνατόν ν’ ακούς από το στόμα εν δυνάμει πρωθυπουργού να ευχαριστεί την «προσωπική του οικογένεια», αποτελούμενη από ένα ακόμη άνδρα και τον σκύλο τους!!!

Επιτέλους, πού πηγαίνουμε; Ποία είναι τα πρότυπα που στέλνουμε στην κοινωνία και στους νέους; Κατάπληκτοι, δυστυχία μας, τον ακούσαμε να κάνει την παρουσίαση με καμάρι και φαρδύ χαμόγελο μπροστά στα μάτια χιλιάδων νέων, χωρίς καν να νοιάζεται για την αντίδραση των αισθημάτων μας, χωρίς καν να αισθάνεται τη σύγχυση και το κακό που προκαλεί! Και δοθείσης της ευκαιρίας, την επομένη, διαβάζουμε την ανακοίνωση και του συμβούλου του νυν πρωθυπουργού, για τον δικό του γάμο στο εξωτερικό με άτομο επίσης ομόφυλο! Θέλουν να επιβάλουν και στην Ελλάδα την ψήφιση του νόμου για τον γάμο και στα ομόφυλα ζευγάρια και την απόκτηση παιδιών με τεκνοθεσία. Πώς την εννοούν; Μα, με παρένθετη μητέρα!

Άλλοι, όμως, λαοί της Ευρώπης αρνούνται να δεχτούν τον «γονέα 1 και γονέα 2», επιμένοντας στον παραδοσιακό τρόπο γάμου αγωγής και Παιδείας. Αλλά και στην Ιταλία, διαβάζω πως ζητείται ακύρωση πιστοποιητικών γέννησης παιδιών από γονείς ιδίου φύλου. Γυναίκας κυβέρνηση, δυστυχώς για τα ομόφυλα ζευγάρια, της Τζόρτζια Μελόνι, επιτρέπει να εγγράφονται στα μητρώα του δήμου τα παιδιά μόνον από τον βιολογικό τους γονέα, του οποίου θα πρέπει να φέρουν και το επώνυμο!!!

Η είδηση είναι από το πρακτορείο ANSA (22/06/2023), που αναφέρει πως η Εισαγγελία της Πάδοβας έχει ζητήσει την ακύρωση πιστοποιητικών γέννησης 30 παιδιών, στα οποία «προοδευτικός δήμαρχος» αναγνώρισε και τους δύο γονείς του ιδίου φύλου! Πρόκειται για τις οικογένειες «Ουράνιο Τόξο» που γνωρίζουμε κάποιοι για τη δράση του στις Βρυξέλλες υπέρ του Σκοπιανού!

Γυναίκες του κόσμου, γυναίκες Ελληνίδες μη δεχτήτε ποτέ να ενοικιάσουν το σώμα σας ως ασκό μιας τέτοιας παραγωγής… Μην καταδεχτείτε τέτοια συναλλαγή, όποιο κι αν είναι το τίμημα! Όσο ακριβά κι αν σας πληρώσουν. Μη δεχτείτε ποτέ για παιδί που δεν είναι καρπός αγάπης, να κινδυνεύει η ζωή σας και ν’ αλλοιωθεί η εικόνα του κορμιού σας… Το παιδί δεν είναι δημιουργία που μπορεί να εκτιμηθεί οικονομικά και μόνον η μάνα το ξέρει καλά! Λίγα μπορούν να νοιώσουν οι άνδρες - σύζυγοι και, αν είναι και πολιτικοί, ακόμη λιγότερα. Γιατί, αν καταλάβαιναν, θα εφάρμοζαν τη δέουσα κοινωνική πρόνοια για την οικογένεια, αφού παραδέχονται πως εκείνοι δεν μπορούν να ζήσουν ούτε με τα 800 ευρώ!

Γυναίκες, μόνον εμείς, με την άρνησή μας σ’ αυτού του είδους τη συναλλαγή θα κερδίσουμε όσα δικαιωματικά μας ανήκουν. Διαθέτουμε το χάρισμα εκείνο με το οποίον η φύση μόνον τις γυναίκες έχει προικίσει! Στο γυναικείο σώμα μόνο βρίσκει φωλιά για να στεριώσει η νέα ζωή! Οι γυναίκες μεταφέρουμε στο παιδί τη δυνατότητα να γίνει άνδρας, να κυνηγήσει τη γνώση, τη σοφία, την αρετή και τη δημιουργικότητα. Είμαστε, καλώς ή κακώς, η αρχή και η βάση και της συνέχειας και της εξέλιξης, καθώς εμείς σμιλεύουμε και διαμορφώνουμε τους χαρακτήρες και τις συμπεριφορές τους και προσβλέπουμε στην ένωσή μας με τον άνδρα ως δίπολο άτμητο και αδιαίρετο, για να πλησιάσουμε την ιδεατή «ανθρώπινη πόλη»…

Έχουμε θαυμάσει γυναίκες που προσφέρονται να εγκυμονήσουν το παιδί της κόρης, της αδελφής αλλά και της φίλης ακόμη, που ατύχησαν να νοιώσουν το θείο σκίρτημα της μητρότητας. Αυτό δεν σημαίνει πώληση! Προσφορά σημαίνει μόνο κι ενδυναμώνει τις σχέσεις των ανθρώπων και την πραγματική φιλία! Κι ανυψώνει τη Γυναίκα στον αρχέγονο ρόλο της μάνας –γης και ιέρειας και Πυθίας κι επιβάλλει τη Γυναίκα ως πρώτο όν του Σύμπαντος και πρώτο κύτταρο δημιουργίας και πανανθρώπινης σωτηρίας!

Απευθύνομαι, λοιπόν, προς τις γυναίκες και μέλλουσες μητέρες και τις παρακαλώ να ενστερνισθούν τις σκέψεις και τον παλμό αγάπης μιας ώριμης μητέρας που πιστεύει στη γυναίκα! Μιας μητέρας πεπεισμένης ότι δικό μας χρέος είναι να προστατεύσουμε το δώρο που μας έκαμε η φύση για να δημιουργούμε οικογένειες σωστές και κοινωνίες παραδοσιακές αντάξιες της ιστορικής μας ποιότητας και της μάνας Σπαρτιάτισσας του «ταν ή επί τας»!

Απευθύνομαι προς τις συναδέλφους όλων των σχολικών βαθμίδων, από νηπιαγωγούς και δασκάλες ως τις γυμνάστριες και καθηγήτριες και τις καλώ να αναλάβουν με ζέση τους ρόλους για τους οποίους είναι πλασμένες. Απευθύνομαι προς τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, ζητώντας και την κατανόηση και τη συμπαράστασή τους σε όλες τις προσπάθειες που πρέπει να γίνουν, ώσπου να επιτύχουμε ισορροπία δυνάμεων και φυσιολογικούς ρυθμούς ζωής! Όλο αυτό που ζούμε δεν είναι κανονικότητα!!!

4/10/2023

Αδαμαντία Σπαθάτου

Συνταξιούχος Ιστορικός – Αρχαιολόγος - Εκπαιδευτικός.



Δεν υπάρχουν σχόλια: